Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Har pacemaker sedan 20 år, pga av-block II, och kardiomyopati. Har besvär av FF trots två ablationer, och diverse elkonvert.

Nu står jag i kö till hisablation. Är det bästa lösningen?

Hej

Det ser ut som om att du har fått prova de olika alternativ som finns för att behandla ditt FF. Att göra Hisablation är ett sätt att FF inte ger dig snabb och oregelbunden puls och att du slipper dina mediciner mot detta. Vad som är viktigt att veta är att FF kommer att finnas kvar i hjärtat men ger dig inte kännbar oregelbunden puls. Du har också redan din pacemaker som du är van vid. Många upplever denna behandling som positiv och tycker att det gett dem en bättre livskvalite.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksöterska