Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Har fått min DDDR pacemaker testad för första gången. Min fråga: Pacemakern arbetar 80% av tiden från förmaket och 5% av tiden från kammaren, vad betyder detta? Något att tänka på vid pulsträning?

Hej

Om jag tolkar rätt så verkar det som om du har fått din pacemaker pga en sjuk sinusknuta.Iformationen från pacemakerns diagnostik berättar att pacemakern stimulerar 80% på förmaket och endast 5 % på kammaren. Detta innebär att din sinusknuta,startmotor, behöver hjälp med att öka frekvensen och att skydda dig från att bli för långsam i din egna rytm. Det verkar också som att du har en fortsatt bra egen överledning genom AV knutan för att pacemakern stimulerar endast 5% i kammaren.