Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Högre blodtryck och palpitationer

Hej!
Är 27 år och utreds just nu för en del märkliga symptom. Har kortisolbrist bla.
Jag kontrollerar mitt blodtryck varannan vecka, då jag ligger för högt. Vanligtvis 140/98-100.Jag har inte fått några restriktioner kring träning.Jag är 176, normalviktig (72 kg). Jag tränar en hel del. Där jag varierar allt från kondition till styrka.
Under några av de senaste passen som jag tränat får jag huvudvärk. Det går över när jag stannar upp och vilar. Upplever också blodtrycksfall under speciellt styrkepassen. När jag exempelvis reser mig eller börjer mog framåt hastigt.är det farligt?
Sen upplever jag palpitationer på natten och speciellt på morgonen dagen efter jag tränat. Är det här psykiskt eller borde jag säga till om det?
Känner mig som en hypokondriker. Vill bara leva normalt. Men får märkliga "biverkningar" när jag tränat.

Tack för svar!

Hej
Att du känner dig blodtrycksfall när du reser dig eller böjer dig ner är inte farligt eller ovanligt. Blodtrycket hinner antagligen inte riktigt med att syresätta hjärnan när du ändrar position och ger dig symtom på yrsel.När du upplever palpitationer på natten och morgonen kan vara extraslag som hjärtat kommer med. Är vanligt att de kommer i vila och när man är mer fysiskt aktiv försvinner dom. Dessa extraslag uppleves ofta som obehagliga och annorlunda vilket ger rädsla för vad hjärtat gör vilket ibland leder till att man får fler. De är ofarliga när det kommer som enstaka slag.
Hur du ska förhålla dig till träningen är bästa att fråga din läkare som utreder dina andra problem.

Lycka till

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer om ämnet: 
Extrasystolier

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.