Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hög och låg puls omvartannat

Ibland får jag inte upp pulsen mer än 90 vid hushållssysslor promenad och sånt. Men när jag cyklar så blir pulsen 140-150( cyklar då i snitt 18km/h) i tio minuter, den sjunker den till 110-120 efter en minut. Tio minuter senare är den på 90-100 sen kan det ta upp till en halvtimme innan den är nere på 66. Är det normalt? Tar det inte väldigt lång tid?

Hej!
Det verkar helt normalt. Pulsen skall gå upp lite vid vardagliga sysslor som städning och promenad m,m. Att det tar lite tid för pulsen att gå ner efter ansträngning beror på att kroppen tar olika lång tid på sig att återhämta sig från person till person.

Hälsningar: Torbjörn

Relaterade expertsvar