Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

gummibandskänsla och tryck över vänster sida av bröstet/ryggen

Hej. Jag är en kvinna på 46 år. Jag går ständigt omkring med en tryckkänsla över bröstet och gummibandskänsla i vänster överarm. Har ibland mindre känselbortfall i vänster sida av ansiktet. Har arbetat över min förmåga och är väldigt stresskänslig. Har vid ett tillfälle fått hjärtat undersökt med ultraljud, och då konstaterades en viss förkalkning. Står nu mellan två jobb. Känner stor oro för min hälsa och för hur jag skall orka med. Är ensamstående. Vid läkarbesök har jag inte högt blodtryck (brukar känna mig lugn hos läkare). Dock kan jag känna (och själv mäta) högt blodtryck vid andra tillfällen. Om jag har kärlkramp, vad kan jag göra? Orkar knappt med att vända mig till läkare. Har för några år sedan varit på arbets-EKG som inte visade på något. Men jag inbillar mig inte. Vad gör jag? Och om jag har kärlkramp kan man göra något åt det. Jag måste ju jobba och försörja mig, och detta medför stark stress för mig. Har haft hjärnblödning i unga år. En vältränad förälder som fått stor stroke som gammal.

Hej

Ser att du har en jobbig situation och där dina symtom kan bero på detta. Mår man psykiskt dåligt så kan man uppleva tryck i bröstet. Verkar som att de har har gjort en del undersökningar med arbetsprov och ultraljud som visade på normala värden för att utesluta att det är något fel på hjärat. Jag hoppas att detta kan ge dig lugnade besked och kanske bästa hjälpen är att söka hjälp mot den inre stress du upplever. Känselbortfallet i ansiktet är svår att förklara och det bästa är att konsultera läkare för detta. Tyvärr har jag inget jätte bra svar på de symtom du beskriver, är mer kunnig på pacemaker och rytm frågor.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska