Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Furix och kaliumsparare Hej!

Hej! Jag har en fråga som rör min medicinering. Jag har ICD o hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati. Jag har Furix 40 mg men har läst att man ska ta kaliumtillägg. Vilket jag inte har. Behövs det? Sen undrar jag om det finns något bättre (kortare) namn på den sjukdomen jag har?
MVH Kerstin, Ronneby

Hej!
Om kaliumvärdet ligger bra behöver du inte ta kaliumsparande när du tar Furix.
Det finns tyvärr ingen kortare variant på benämningen av din hjärtsjukdom. Ibland använder man den engelska förkortningen HOCM.

/Torbjörn

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.