Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Furix

Jag har Furix som jag ska ta 40 mg om dan p g av hjärtsvikt efter en hjärtoperation.Jag är inte speciellt svullen om benen men har ändå gått upp 4 kilo på en månad,och det oroar mig.Har oxå lite besvär med att jag är tungandad och blir andfådd i trappor o uppförsbackar. Kan man ha för mycket vätska i kroppen utan att benen svullnar? Eller har jag bara lagt på mig övervikt? Tack för en mycket bra o hjälpsam sida. Kerstin

Hej

Du kan samla på dig vätska på andra ställen än benen. Har det samlats i lungorna så har man svårt att ligga ner pga andnöd som vätskan ger. Man kan också samla på sig vätska i buken och upplever då att den blivit större och gärna trycker på uppåt. Kontakta din hjärtläkare för råd och hjälp. Du behöver kanske förränding på dina mediciner för att hjälpa hjärtat att pumpa runt blodet bättre så att du inte samlar på dig för mycket vätska.

Lycka till
Maria Pacemakersköterska