Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Fråga om testresultat.

Hejsan jag är en kille på 23år som spelar ishockey på elitnivå. Jag har sedan somras drabbats av extraslag och i samband med dom ångest, jag har gjort många viloekg, 24h ekg, belastnings ekg och ultraljud. Ingenting har visat nått fel utan allt såg bra ut. Men det jag undrar är under alla tester har har jag inte haft ett dubbelslag, och undrar om man måste se dubbelslaget på ekg för att utesluta att det inte är farligt?

Hej,

Dina tester på hjärtat är normala men du har extraslag eller dubbelslag skriver du. Extraslag anses var helt ofarliga på ett i övrigt friskt hjärta och
läkare behandlar inte extraslagen. Om du lider mycket med dem kan man ge dig en betablockerande medicin, men det minskar din träningspuls och ger dig sämre ork.

Så jag tycker inte att du skall vara orolig för din dubbelslag.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Bjärred