Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

förtjockade hjärtväggar

Kan en pacemaker hjälpa mig. Har förtjockade väggar vilket gör att vid ansträngning samt efter att jag ätit får mina besvär.Pulsen går ner i magen och jag får tryck över bröstet samt rusningar upp mot halsen.Kan inte göra några promenader förrän efter 3-4 tim. efter maten. Medicin som jag äter: Metropolol Sandoz 50 mg/3ggr dagl samt Durbis Retard 125mg 2ggr/dag.

Hej,
Tyvärr vet jag för lite om din bakomliggande sjukdom.Vid vissa hjärtsjukdomar förtjockas hjärtat vilket kan leda till onormal puls.

De två läkemedel du nämner bromsar pulsen så läkarna har väl registrerat att du har för hög puls. Pacemaker hjälper endast mot långsam puls och ibland vid hjärtsvikt.

Direkt efter måltid går mesta blodet till magtarmkanalen dvs musklerna får för lite blod ibland. Vila gärna något efter en måltid.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund