Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Förmaksfladder och lågt blodtryck.

Hej,jag äter Bisoprolo,har sänkt styrkan till 1,25mg. Pga att mitt blodtryck är lågt 90/50,min puls ligger på 48-50slag/minut. Har gjort ekg som endast visade lite förmaksflimmer. Ska snart göra ett 4dygns ekg för att jag för ett tag sedan när jag satt framför datorn fick ett svimningsanfall,kändes som hjärtat vände på sig och under några korta sek. strömma det till upp i huvudet,allt blev stilla. Sen börja jag frossa o blev enormt trött och sov resten av dagen.Jag tror hjärtat stannade i några korta sek,kändes så. Jag är enormt trött,är ofta yr dock ej då jag reser mig upp. När jag går/motionerar känns mina ben tunga efter ca 2km,mjölksyra. Har börjar få huvudvärk ofta oxså och det känns som om min kropp går på sparlåga. Jag är 40år,normalviktig,motionerar normalt. Känner att inget är roligt längre då jag inte har orken,ibland stiger min puls till 160 i vila,men kroppen känns även trött då med. Vad tror du detta beror på?? Har kontakt med hjärtläkare,ska som sagt göra ett långtids ekg för att se om de kan fånga upp något. Mvh en trötter.

Hej trötter

Du har tidigare haft korta episoder av förmaksflimmer och därför troligtvist blivit insatt på tablett bisoprolol som är en betablockerare och nu sänkt dosen. Det kan då vara så att ditt förmaksflimmer uppkommer oftare och har en snabbare frekvens som gör att du blir trött. Känslan av svimning kan också vara att vid omslag från förmaksflimmer till normal sinusrytm leder till att det blir det ett uppehåll i hjärtats takt. Jag hoppas att ett 4 dygns Ekg registrering kan ge mycket information om hur din rytm på hjärtat är och där igenom få klarhet varför du är så trött.

Lycka till
Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska