Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Fladder och PM

Trots His-ablation så känner jag ff fladderattacker.Flimmret känner jag inte av. Kan man programmera PM så att man inte känner av fladderattacker?
Tacksam för svar!!

Hej

Du har rätt i att pacemakern ibland har svårt att uppfatta fladdervågorna korrekt och ev följer med dom och då ge dig hjärtklappning. Man kan också känna av förmaksfladdret utan att du får hög puls och detta kan man inte programmera bort men om det är felavkänning från pacemakerns sida så kan man programmera om så att du även har lugn puls under ditt förmaksfladdret. Ta kontakt med din pacemakermottagning och berätta att du fortfarande har känning av ditt förmaksfladder trots Hisablation.

Lycka till

MVH
Maria Pacemakersköterska