Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Finns det en relation mellan ljudet som maskin i öron och Hjärtan förmaksflimmer?

Hej!
Jag opererades och fick planterad en mitra mekaniska klaff i hjärtan för lång tid sedan.
Nu fick jag oregelbundet rytm och jag utsatts till el-konvertering två gånger.
Första gången fick jag bättre puls och kanske rytm också men pulsen kommer att vara 42 och jag tar Varan och Bisoprolol 10 mg.
min läkare rekommenderade mig att sänka den Bisoprolol till 5 mg varje dag. efter cirka en månad jag fick oregelbundet rytm och fick jag utsättas till andra el-konvertering och fick få 7.5 mg av Bisoprolol.
Nu,Arytmi sjuksköterskan rekommenderade att de ska sätta åt mig en pacemaker eftersom jag fick yrsel för några sekunder tre gånger och min puls var 45 och det kanske låter inte bra.
Jag fick också maskin ljudet som större mycket mig och jag inte sova bra på natten trots att mina öron är sett ut bra finns det en relation mellan det ljudet och min oregelbundet rytm?. Tack

Hej

Kan inte riktigt svara på din fråga om förmaksflimmret ger oljud i ditt öra. Har inte hört talas om detta tidigare.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska