Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

feber

Hej! Min tjej på 24år hade jätte hög feber i ett par dagar och hosta,snuva osv..En förskyldning så att säga. Men samtidigt med detta fick hon känningar i hjärtat. Hon beskrev dom på följande: det kändes som att hjärtat slog fortare eller saktare först ( var svårt att tyda vilket )och efter det blev det ett litet uppehåll tills nästa slag. ( som att hjärtat stannade ett tag/slog ohört sakta )Hon kände sig lite yr samtidigt när hon fick dessa och när dom väl kom kändes det tyngre att andas. Men nu när förskyldningen blivit bättre har dessa börjat avta. Är detta något som kan förekomma samband med feber? är det något som måste utredas?

Med vänliga hälsningar!

Hej!
När man har feber brukar hjärtat slå lite snabbare och man kan också ha fler extraslag än normalt. Extraslag upplevs ofta som att hjärtat "gör uppehåll". Om symtomen försvinner efter förkylningen behöver det inte utredas. Om symtomen kvarstår efter några veckor bör hon beställa tid till sin vårdcentral för kontroll.

Hälsningar: Torbjörn