Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hur farligt är en konstant puls på 100 vid konstant förmaksflimmer

Hej, har gjort en ablation för förmaksflimmer våren -14 och som var stabil med en puls på 70 men gjort två elkonverteringar därefter och den senaste i november -14, nu har jag igen en puls på 100 och konstant förmaksflimmer. Hur farligt är det att ha en konstant puls på 100? Vad kan man ytterligare göra åt det? Åter både betablocerare, blodtrycksmedicin och waran.

Hej
Det är svårt att säga om det är farligt eller ej för det beror också på hur ditt hjärta mår för övrigt. Har du hjärtsvikt så är det inte så bra med för hög vilopuls vilket kan försämra din hjärtsvikt. Bästa är att du kontaktar din läkare för konsultation och ev öka din medicinering mot snabb puls/förmaksflimmret.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer i lexikon: 
Förmaksflimmer