Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Föda barn vaginalt med pacemaker

Jag fick 2011 en pacemaker inopererad pga. av upprepade svimningar och dysfunktion i hjärtats sinusknuta. Nu är jag gravid och har funderingar kring förlossningen. Klarar jag av att föda barn vaginalt? Finns det något som man bör tänka på vid förlossningen? Har jag rätt att begära att en pacemakerspecialist finns med vid förlossningen?

Hej!
Om din pacemaker fungerar väl skall det inte vara några problem att föda vaginalt. Du behöver inte ha någon pacemakerspecialist med vid förlossningen. Vederbörande skulle mest vara i vägen och inte tillföra något vid en förlossning. Du behöver inte tänka på din pacemaker vid förlossningen, utan koncentrera dig på förlossningsarbetet!

/ Torbjörn