Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Förutsättningar för egen företagare, grävmaskinist, att kunna återgå till sitt arbete?

Min pappa har fått en pacemaker, efter en hjärtinfarkt. Hans hjärta är till 55% skadat. Hans fysik var inte den bästa innan infarkten och han är både rökare och snusade. Han är 58 år och egen företagare, grävmaskinist.
Jag undrar, vilka hans förutsättningar är att kunna återgå till sitt arbete? Jag undrar om det finns träningsprogram som han kan arbeta med och vad man kan göra för att hjälpa honom med att komma igång med träningsprogram som passar honom?

Hej och tack för din fråga

Jag tror att det finns bra möjligheter för din pappa att börja arbeta igen. I Lund där jag bor så finns det en avdelning som heter hälsoenheten där de hjälper hjärtpatienter tillbaka till det normala livet igen. Dels kan de erbjuda gymnastik och hjälp med att sluta röka och snusa. Allt detta finns säker på många andra sjukhus, ta kontakt med din läkare och fråga om vad de kan erbjuda för hjälp.

Lycka till

Maria