Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kan extraslagen ha med förträngningen i pulmonalisklaffen att göra?

Jag upplever extraslag i vila, i ansträngning och alla andra situationer. Nätterna är ofta sömnlösa för hjärtat lever med sina extraslag. Jag håller på att bli tokig! Jag är matt och vill helst bara ligga stilla för att inte anstränga mig då det är så obehagligt med hjärtats levande. Jag vet ju att extraslag inte är bra i ansträngning, därför är jag så orolig att hjärtat ska stanna. Jag har lidit av panikångest med andöd och diverse sjukdomar under hela hösten. Jag tål ingen stress över huvudtaget längre. Är sjukskriven några månader. Jag börjar misstänka att jag har drabbats av den här utbrändheten det snackas om så mycket. Problemet är att jag har ett medfött hjärtfel; pulmonalisklaffen är för trång. Den ska åtgärdas. Jag var i Lund i början på 2010 men vågade inte genomföra ingreppet, för jag är livrädd för sjukhus. Går på kontroller, senast för en månad sedan med arbets-ekg, ultraljud och ekg. Läkaren ser en långsam försämring men jag har bra kondition enl.testet. Är det hjärtfelet som spökar eller kan stressen påverka såhär mycket? Läkaren sa att jag skulle komma på undersökning om ett år igen så det kan ju inte visat några allvarliga grejer på testerna för en månad sedan??

Hej,

Det var mycket du har. Stress leder till adrenalinutsöndring som kan ge extraslag. Är pulmonalisklaffen för trång kan höger kammare växa i storlek och också ge upphov till extraslag.Som du skriver att om en ny kontroll skall göras om ett år är det väl knappast något akut tillstånd just nu.
Vi har skrivit mycket om extraslag så du kan titta tillbaka på tidigare svar.

Med bästa hälsningar,

Thomas Fåhraeus

Lund

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.