Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Extraslag vid träning

Har under flera års tid haft extraslag på hjärtat i stressiga tider och mer om jag t ex dricker cola. Har sökt akut en gång för något år sedan pga jag upplevde även tryck över bröstet. Man tog ekg och läkaren på akuten ville beställa ett 24-timmars ekg men detta gjordes inte pga läkaren på vc ansåg det onödigt. Den senaste tiden känner jag även av extraslag vid träning vilket jag aldrig tänkt på tidigare. Jag är 39 år, kvinna och har ca 20 kg övervikt- borde jag söka läkare? Jag har inte några andra besvär än just hoppet i bröstet, jag känner mig pigg och ok i övrigt.

Hej,

På denna webbsida har vi skrivit och besvarat många frågor om extraslag, kanske är det den vanligaste frågan. Du kan titta på tidigare svar. I stort sett betraktas extraslag som något normalt förekommande, nästan alla människor har det någon gång. Har du ingen känd hjärtsjukdom och mår bra tycker jag inte att du behöver söka läkare för extraslagen. Många får extraslag av kaffe, vissa drycker, vid motion osv.
Lycka till.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund