Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Extraslag vid pms

Hej! Är kvinna på 43 år. Normalviktig och i övrigt frisk. Jag har sedan flera år tillbaka lätt för att få extraslag vid pms och i vissa stressande/oroande perioder i livet. Det är ju väldigt obehaglig men föröker ta det lugn och andas djup. Ibland kan jag få hjärtklappning av det. Tex om jag böjer mig fram samtidigt som ett extra slag kommer. Har varit hos min husläkare pga detta för några år sedan. Han sa att det är ofarligt men obehaglig. Fick Inderal men blev väldigt trött och fick låg puls av den.
Nu har jag fått en period med flera extraslag om dagen igen pga stress( har ett barn med Adhd/Aspergers ). Tycker du att jag borde kolla upp hjärtat igen eller kan jag lugna mig med att det är samma som för några år sen..Känns likadant och blir inte påverkad i övrigt. jag har ju haft det i många år nu. Tar Attarax ibland vid mycket besvär i Pms perioder ..

Hej,

Är du frisk i övrigt tycker jag inte att du skall kolla upp extraslagen mer. Det är ytterst sällan man hittar något sjukligt på hjärtat vid extraslag om patienten inte har en påvisad hjärtsjukdom. Och som du skriver, läkarna ger ibland betablockare typ Inderal för att de hjälper vissa patienter . Tyvärr har ju betablockare biverkningar. Kan man acceptera sina extraslag utan mediciner så är det ett plus.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund