Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Extraslag vid plötslig stress

Hej, jag är en kvinna på 29 år som upplever när jag är stressad, gärna bland en massa folk i stan att jag får extraslag - gärna med lite muskelvärk i bröstkorgen som följd. Det brukar dunka till en gång och jag tappar lite luft och får gärna som sagt lite ont mellan bröstbenen, det känns som jag får en hjärtinfarkt. Jag tror jag lider av tietzes syndrome då jag haft en del bröst och ryggsmärtor under flera år, synnerhet när jag bär på något och mitt hjärta ska enligt läkarna vara fullt friskt, men vilken medicin bör användas om man nu som i mitt fall är så känslig för yttre stimuli som ett folkhav, någon som ropar, plötsliga ljud osv att det utlöser extraslag? Mina extraslag kan även utlösas med personer jag inte tycker om eller känner mig osäker med vilket är jättejobbigt för mig då jag inte kan dölja det. Jag har provat att andas tyngre och lugnare men när jag är riktigt orolig eller känner av stressen så kan jag inte hejda extraslagen. Tack för en bra sida, hoppas ni vet medicinförslag. Jag tar 10 mg Inderal per dag, men det hjälper inte mot plötslig stress.

Hej

Att ha extraslag upplever många som mycket jobbigt och även oroande. Om man har mycket problem med extraslag så är behandlinge att bli insatt på en betablockerare vilket du redan har. Man kan kanske pröva någon annan sort om du inte tycker att Inderalen hjälper.Rådfråga din läkare som gav dig ditt läkemedel. Annars hade du kanske blivit hjälp av att få KBT, kognitivt beteende terapi och där igenom lära dig att hantera de sitautioner du upplever är jobbiga. Många vårdcentraler har personal som kan KBT och kanske kan erbjuda dig hjälp med detta.

MVH
Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.