Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Extraslag på hjärtat efter en hög backe

Hej, tack för en bra sida. Jag är 30 år, har lidit av extraslag på hjärtat i 2 års tid där jag haft 24tim Ekg, ultraljudsekg och vanligt ekg där man ligger ner på en brits. Man fick se episoder av hjärtklappningar men inget allvarligt konstaderas. Jag önskade ett arbetsekg och jag fick trampa på en cykel där min puls var lite för hög för att vara normal sade läkaren. Jag slutade trampa efter en rätt kort stund i arbetsekgn för att jag helt enkelt var rädd att något skulle hända med hjärtat så den är ej fullständigt gjord. Idag när jag gick upp för en backe som var brant så kände jag direkt efter jag nådde toppen på backen 2 hårda extraslag. Är detta farligt? Är jag inte utredd tillräckligt? Jag blev rädd eftersom jag inte tycker det bådar gott om man får extraslag vid ansträngning, men finns det något gott med detta? Kan tilläggas att jag går absolut max 30 min per dag men ibland inte alls (jag har inte så bra kondition). Evigt tacksam för svar.

Hej

Din fråga är inte ovanlig och jag förstår att du upplever oro när du känner dina extraslag. Vi har också tidigare besvarat många frågor angående extraslag så jag ber dig att skriva in extraslag på våran sökruta, längst upp på höger sida, så kanske du kan få svar på din fråga och även ett lugnande besked.

Du kan också läsa om extraslag i lexikon genom länken nedan.

MVH

Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska

Läs mer i lexikon: 
Extrasystolier

Relaterade expertsvar