Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Extraslag

Hej!
Jag är en tjej på 24 år som sedan ca 7 år tillbaka lider av panikångest, för att lindra dessa problem äter jag Citalopram 20 mg. Jag har en normal vikt och röker inte. I perioder lider jag av extraslag som jag främst får vid fysisk ansträngning som promenader och styrketräning, under andra perioder känner jag ingenting. Under gymnasietiden (kan ej ange exakt när) genomgick jag ett 24-timmars EKG samt ett ultraljud på mitt hjärta vilket visade att allting var normalt. Det gör mig väldigt orolig att extraslagen dyker upp i samband med fysisk ansträngning och med tanke på att det var några år sedan jag blev utredd undrar jag om det finns någon anledning att göra det på nytt? Finns det någon chans att det har skett någon större förändring som faktiskt kan göra att jag har anledning att oroa mig?
Tacksam för svar!

Hej,

Som du säkert läst och hört så betraktas extraslag som något normalt förekommande. Nästan alla människor har extraslag, som ofta kommer under perioder, som du beskriver. Jag tycker inte du behöver oroa dig framför allt inte om du är undersökt med ultraljud tidigare, som var normalt.
I högre ålder och om det finns misstanke på till ex. en kranskärlssjukdom, skulle man gjort ett arbetsprov med EKG medan du cyklar.

Om du oroar dig mycket för extraslagen kan du ju fråga din läkare om remiss till arbetsprov, men som sagt, jag tror inte att den undersökningen visar något onormalt.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Bjärred

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.