Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Ecocardiografi

En hjärtläkare uppmanade mig att åtminstone vart 5:e år få ett ecocardiografi pga högt blodtryck. För ett år sedan fick jag en pacemaker då jag hade ett AV-block. Det är nu dags för ett ecocardiografi, ska jag begära detta då jag fått pacemaker? På hjärtmottagningen svarade man att deras ansvar bara gällde pacemakern och det tekniska kring den.

Hej

Går du på regelbundna EKO/ultraljuds undersökningar så går det bra att fortsätta trots att du har fått en pacemaker. Ett ultraljud visar på hur ditt hjärta pumpar och hur klaffarna mår. Denna information kan man inte få vid en pacemakerkontroll.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska