Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Bubbelpool och Mobiltelefon.

Hej!

Jag fick för en månad sedan en pacemaker inopererad.
När jag är ute och går eller springer så brukar jag använda min mobiltelefon (I-phone)till att lyssna på musik. Jag har den då i ett fodral på armen. Kan jag fortsätta med detta?
Funderar även på om det är ok att bada bubbelpool, en bekant hade hört att man inte skulle göra det när man har pacemaker. Stämmer det?

Hej

Du kan fortsätta att ha din Iphon på armen. Enligt information från vissa pacemakerföretag så ska man helst inte lägga mobiltelefonen direkt över pacemakern, håll ett avstånd på 20 cm, för att signalen inte ska störa din pacemaker, den kan dock aldrig förstöra den. St Jude medical är ett pacemakerföretag som garanterar att pacemakern inte störs av mobiltelefoner, de har byggt in ett fliter för att undvika detta problem.

Att ta ett bubbelbad går bra trots att du har en pacemaker.

Fortsätt njut av livet
Mvh
Maria
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar