Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Boston scientific vitalio mri

Nej,jag fick inopererad en boston scientific pacemaker för 4 veckor sedan på grund av Av block 2,ibland 3.
Det är instäld på basfunktion 60 i min puls och 150 på max.För några dagar sen började jag jogga igen men pulsen gick snbbt upp till 140 och jag vågade inte anstränga mig mer.Pacemaker sköterskan sade att hon inte kunde ändra på instälningar eftersom det är en ny modell och ingen i hela Jönköpings län kunde göra det.Den som dem köpte ifrån apparaten var bortrest så hon försökte göra nån ändring och sade att hon startade en ny funktion som skulle hjälpa upp till 130 slag.
Efter några timmars vila försökte jag jogga lite och jag kunde knappt komma upp till 110 i puls men efter 200 m kände jag att slg som bromsade hjärtat och sen började pulsen gå ner.Jag slutade spinga och gick hem men pulsen gick snabbt ner till 40,jag blev m. orolig och åkte tillbaka till sköterskan och bad henne ta bort det bya instlälningen men hon trodde det var fel på min pulsklocka men till slut tog hon bort instälningen och sade att jag ska sluta spinga.
Min fråga är om jag anstränger för mycket hjärtat när jag spinger 1 mil på 1 timme 3 gånger i veckan,det gjorde jag innan pacemaker operationen?
Kan man gå till en anan pacemaker motagning som klarar deta konstiga pacemakerns instälning?
Jag glömde scriva att jag är 54 år gammal och då måste man sluta springa?
Tack för er svar!

Hej!
Du skall inte behöva sluta springa bara för att du fått pacemaker. Om det inte är något annat fel på ditt hjärta bör du kunna springa utan större problem. Din pacemaker kan ställas in så att du mår bra och får upp din puls som du skall när du springer. 140/min verkar helt adekvat när du är ute och joggar. Kan det vara så att du är ovan vid att få upp pulsen, eftersom du tidigare haft AV-block som gjort att pulsen varit långsam även när du anstränger dig?
I just din pacemakermodell finns det 2 sensorer som kan hjälpa till och få upp pulsen vid ansträngning om hjärtat inte gör det själv. Det gäller att programmera dessa sensorer rätt. När man har AV-block brukar hjärtat dock inte behöva hjälp av dessa sensorer.

Om de är ovana vid din typ av pacemaker på sjukhuset kan de alltid kontakta pacemakerföretagets representant som då kommer och hjälper till med inställningarna. Hör med dem igen. Ibland behövs några omprogrammeringar innan man hittar en inställning som passar just dig.

Hälsningar: Torbjörn