Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Blå läppar och blek trots pacemaker

Min son är fyra år gammal och fick en pacemaker inopererad innan han fyllde två. För några månader sedan blev plötsligt hans läppar blåa, han blev blek och alldeles stel. Han gick knappt att få kontakt med. Han sa inget men nickade vissa gånger när vi ställde några frågor till honom. Vilket såklart inte alls var likt honom. Förutom detta slog hans hjärta otroligt hårt och jag har aldrig varit med om något liknande förut. Det slog lika hårt som om han skulle ha hicka. Fast ändå värre än så. Vi ringde på en gång till SOS Alarm som i sin tur skickade både ambulans och IVPA-räddningstjänst. Efter att ambulanspersonalen hade varit hos oss en stund blev han bättre, men var fortfarande väldigt tilltagen. Väl på akuten så mådde han bättre och var nästan helt sig själv. Läkarna kollade pacemaker, lyssnade på hjärta, kollade reflexer och liknande men kunde inte se något som var fel. Men de sa inget mer än så. Min fråga är då vad du/ni tror att detta kunde ha varit? Varför blev han så blå om läpparna och likblek i ansiktet, trots att han har en pacemaker.

Hej förstår att du blir orolig över att se din son må dåligt. Har svårt att förklara vad det var som hände. Vet ni vilken puls eran son har utan sin pacemaker? Om den är extremt långsam så brukar symtomen vara svimning eller upplevelse av yrsel. De symtomen du beskriver liknar inte långsam puls eller fallerande pacemaker. Det var bra att de ändå kontrollerade pacemakern så att man kan utesluta att felet inte låg där.För att ni ska få ett mer korrekt svar är det nog viktigt att ni kontaktar er sons läkare för ett mer korrekt svar.

Lycka till
Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska