Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Biventrikulär pm.

2009 opererades jag för en mitralisinsufficiens jag haft sedan födsel. Hade EF-värde kring 3, då. Kardiologen var länge ovillig att tillstyrka op.!? Drabbades av AV-block3 under ingreppet. Trots hjärtsvikt erhöll jag enklaste möjliga pm.. Trots att jag uppgav att orken inte var nåt vidare dröjde det tills 2013 innan en specialist vid GUCH mot. reagerade över att jag inte hade en biventrikulär pm. Nu först ska bytet till. Nu ligger EF Kring 4.5 och en mitralisinsufficiens har åter igen uppstått (0.5). Väntar man med ingrepp (mitralisplastic) tills EF är nere i 3? Jag var 35år och med uttalad svikt då jag åsamkades AV-block 3 i samband med op.. Rimligen, borde jag inte erhållit en biventrikulär pm. redan från början 2009?

Hej

Jag kan inte exakt ge svar på din fråga men jag förstår att du har ett medfött hjärtfel och går hos läkare som är specialiserade på GUCH patienter. Trots att man har hjärtsvikt så är inte alla hjälpta av att få en biventrikulär pacemaker så bäst är att fråga dina läkare för att få ett mer korrekt svar.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer i lexikon: 
CRT
Läs mer om ämnet: 
Biventrikulär pacing