Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Biotronic -övervakning i hemmet

Hej ! Ställde en fråga häromdagen ang. pacemaker och fast telefon. Tyvärr blev frågan inte fullständig. Alltså min hustru har en pacemaker sedan 1 1/2 år tillbaka. Hon har en Biotronic CardioMessenger-S för övervakning från hemmet. Min fråga är: Måste man ha en fast telefonanslutning via t.ex Telia ? Vi hade tänkt avsluta den fasta tel. anslutning som vi har och använda oss av våra mobiler i stället. Jag har själv uppfattat Biotronicen som en ren "mobil" sändare vars enda anslutning är spänning från nätet via adapter. Tacksam för svar.
Walle

Hej Walle

Biotroniks Cardiomessenger går via mobil nätet och det kräver inte något telenät så det borde inte vara några problem för er att gå över till endast mobilen.

MVH
Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska