Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Betablockerare

Hej! är en kvinna på 24år. Jag har en väldigt hög puls,alltid haft. Brukar ligga mellan 100-130 hela tiden.men aldrig haft besvär av det innan. Jag har varit sjuk med feber och efter det fått konstiga " pauser " i hjärtat. Har haft det i 2 veckor nu att det känns som att hjärtat stannar upp några sekunder och blir samtidigt lite yr men sen forsätter det som vanligt igen. Känns välidgt obehag,etligt. Kan få det flera gånger per dag och kommer varje dag. Jag har fått metroprolol sandoz 50mg, men har inte vågat ta dom för att dom känns för allvarliga medeciner. Min läkare rekomenderar att jag tar dom för att få ner pulsen. Har fått remiss för att träffa kardiolog pga höga pulsen. Men jag undrar vad det kan vara för något när hjärtat stannar till sådär? Och ska man verkligen måsta ta metroprolol? finns det ingen annan utväg? och har ni några rekomendationer vad jag ska se till att läkaren/kardiologen undersöker på mig?

Hej!
Din snabba puls är ofarlig, men det kan naturligtvis kännas konstigt när hjärtat går så fort. Man bör utesluta att din höga puls är sekundär till någon annan sjukdom, t ex sköldkörtelsjukdom, lågt blodvärde, hjärtsvikt, infektion m.m.
Metoprolol är vanligt att man använder för att bromsa ett hjärta som går fort. Medicinen är välbeprövad och brukar inte ge några allvarliga biverkningar.
För att ta reda på vad dina "pauser" betingas av måste man ta EKG samtidigt som du har symtom. Detta görs enklast med långtids-EKG eller s k " Eventrecorder". Pauserna kan vara just paus i hjärtrytmen, men lika ofta kan känslan av paus orsakas av extraslag på hjärtat.
En ultraljudsundersökning av hjärtat brukar också ingå i utredningen av hjärtklappning.

Din kardiolog kommer att kunna svara på dina frågor och hjälpa dig med den utredning som behövs. I många fall är hjärtklappningen helt ofarlig och behöver inte behandlas. Har man mycket symtom kan man prova medicin.

Hälsningar: Torbjörn

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.