Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Betablockare avbrott

Hej,

Ställt en fråga för inte alltför läge sedan här om inderal (40mg per dag) och låg puls. Har nu efter mer än ett år slutat med inderal och vilopulsen har gått från 50 till 70 på dagen (55-60 på morgonen) innan jag började med inderal bar vilopulsen oftast runt 60 och strax över 50 på morgonen. Tar det för hjärtat stt vänja sig utan inderal? Eller har jag bara fått sämre kondis?

Hej

Att du satte ut Inderalen gav dig högre vilopuls men varför den blev högre än vad du hade innan är svårt att säga. Om du inte varit lika fysiskt aktiv som tidigare kan göra att din vilopuls har ökat i vila.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar