Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Betablockare och av block

Måste börja med att tacka för en bra sida med väsentlig information.

Hur kan betablockare orsaka av block, vilken typ av av block orsaker olika betablockerare inderal och seloken. Försvinner det när man slutar med medicineringen? Hur vet man att man har av block när man går på betablockare, pulsen är ju avsiktligen låg?

Hej
En betablockerare kan påverka AV noden som leder över signalerna mellan förmak och kammare och då ge AVblock I-III.Har du din betablockerare pga hjärtklappning/förmaksflimmer så är det meningen att den ska minska hjärtats puls under detta men den kan då också påverka AV-noden när du har normal puls vilket leder till långsam puls som du kan känna av som dålig ork och yrsel känsla. Man bör inte ha en puls under 50 i vila. Om man sätter ut betablockeraren så försvinner oftast AVblocket.Finns ibland andra alternativ till medicinering om det gäller att sänka blodtrycket. Fråga din läkare om du har frågor angående detta.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska