Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Batteriernas livslängd

Vilka är symptomen på att batterierna nått sin livslängd?

Hej

När batteriet börjar visa på att det börjar sjunka så brukar man göra tätare kontroller för att kunna planera ditt dosbyte innan batteriet är helt slut. Innan dess ska du inte känna av något. Trots att batteriet visar på nergång så arbetar den med samma effektiva arbete som om det var nytt.

En pacemaker har också en säkerhets förmåga att koppla ifrån vissa funktioner när den komit till lägsta nivå ex stänga av sin diagnostik och sensor, den funktionen som gör att pulsen går upp vid aktivitet. Vid nästa kontroll av din pacemaker så kan du fråga om hur länge pacemakern räknat ut att det är kvar innan det är dags att göra dosbyte. Den har nämligen en förmåga att se bakåt och där efter räkna ut, med den inställning du nu har på din pacemaker, hur många år och månader det är kvar innan det är dags för byte.

Lycka till

Maria
Pacemakersköterska