Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Barn 8 år

Min dotter 8 år har låg puls 66, samt hjärtat har något oregelbunden rytm.samt att det står supraventrikulära.Detta upptäcktes när läkaren lyssnade på hjärtat och ekg gjordes som var normalt fast att pulsen var låg och det som konstaterades ovan kvarstår.Alla prover i övrigt var normala förrutom ALP 3,73.Hon får ofta problem med andningen vid sänggående.När hon får feber kräks hon alltid och blir väldigt kall om händer och fötter,är detta verkligen normalt?

Hej,

Ja, pulsen är lite låg och kanske finns det supraventrikulära extraslag från förmaket som gör pulsen ojämn. Extraslagen brukar vara normalt förekommande.Pacemaker är i alla fall inte aktuellt, man lägger det ytterst ogärna på barn om de inte har allvarliga symptom.

Barnets andning, feber och kräkningar har nog inte med hjärtat att göra, du får fråga din barnläkare.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund