Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Av block 2 mobitz 2,2:1 nattetid

Hej! De har upptäckt avblock 1 och 2 mobitz 2 på mig nattetid och utöver det poTs. Jag fick procoralan som skulle hjälpa mot mina svimningar eftersom jag svimmat en del. Det jag undrar nu är min hjärtrytm pendlar nu mellan 90- 45 skall det vara så? I vila. Har även arytmi sen tidigare.mvh Malin

Hej Malin,

AV- block 2 Mobitz typ 2 i kombination med svimningar är en klar pacemakerindikation. Jag vet inte om man diskuterat det med dig. Om man inte inte sätter in en pacemaker kan man lägga in ett litet EKG- minne under huden som registrerar din hjärtrytm under lång tid. Då kan man lätt avläsa detta minne efter du svimmat och se om det beror på att hjärtat gör pauser pga t ex AV- block 3.
Minnet kallas för loop recorder (t ex Reveal från Medtronic) och du kan läsa om det på våra webbsidor och på Googles.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund