Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

av-block 2

Hej,2002 gjorde jag en 24h Ekg, svaret på den: Supraventrikulära takycardier,rikligt med sves och ves samt riklig bild av som vid av-block 2. vad betyder detta??? Har beställt hem journaler pga av besvär med hjärtat, fick då bisoprolol som jag äter,men kan bara ta 2.5mg puls o blodtryck sänks. Kan ha ett blodtryck på 89/50 puls 48,för att nästa dag ha 105/75 puls 75. Är väldigt trött,har ingen direkt ork,trivs bäst när jag cyklar för då får jag fart på hjärtat. Har vid ett tillfälle förra månaden fått något som kändes som att hjärtat stannande till i nån kort sek. kändes som allt stannade,jag satt ner,annars hade jag nog svimmat. Efter det så fick jag frossa och hjärtklappning och blev enormt trött o sov/vilade hela dagen. Ringde inte sjukhuset för jag är den envisa personen som tänker,jaha,jag dog inte då är det ingen fara,så kör jag på. Inte så smart alltid. Jag är kvinna 42år med sjuk sinusknuta,har detta att göra med den sjuka sinusen?? Ska så småningom till heart center i Stockholm,men skulle vara tacksam för svar.

Hej,

har du AV- block II med symtom samt en sjuk sinusknuta så bör du få en pacemaker tycker jag.Med det låga blodtrycket kan du bli sämre på aktuell medicin. En pacemaker höjer säkert din livskvalitet så det blir positivt.

Lycka till,

Thomas Fåhraeus
Lund