Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

AV block 1

Hej! Har konstaterats AV-block 1 på ett EKG jag gjort. Ett par dagar senare syntes det inte på ett nytt EKG. Vad kan det bero på att det syns på ett men inte ett annat EKG. Före första tillfället hade jag tränat en hel del, men inte inför det andra tillfället - kan detta ha någon betydelse?

Mvh
Bosse

Hej,

AV block l kan komma och gå som de andra AV blocken. Det finns många faktorer som avgör om AV tiden är normal eller inte vid AV l som man kan ha normalt. Det beror på saltbalansen i blodet, hormoner som t ex adrenalin, vagusnervens aktivitet mm. Övergår AV blocket till grad två eller tre är det oftast en skada i AV noden.

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus Lund