Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

att väga sig för kropps-scanning

Hej
Har pacemaker sen flera år, mår bra och går på Friskis&Svettis 2 ggr/v. Har tänkt utöka med lite gym. Vi har ett gym i huset och ledaren testar alla som vill med en Tanita-våg. Jag vill mycket gärna testa mig men han vill inte eftersom jag har pacemaker.
Vågen är en specialvåg där man får en svag ström genom kroppen (man håller en elektrod i vardera handen och står barfota på vågen) varvid, förutom vikt, kroppsvätska och aktivt och passivt fett mfl faktorer tas fram. Mental ålder räknas fram. Det är alltså en perfket start inför träning så man vet sitt utgångsläge.
Jag har frågat min pacemaker-läkare men han känner inte till vågen. Han hänvisar till er men är Mycket intresserad av svaret. Alltså; är det farligt för mig att testa mig på vågen?
Tacksam och angelägen för svar

Hälsningar
Björn Molin (bjorn_molin@hotmail.com)

Hej Björn

Enligt pacemakerföretagen så bör det inte störa din pacemaker om det är en våg som mäter andelen fett genom att skicka en liten ström genom kroppen. Alla tekniska företag skriver oftas detta som en varningstext för att inte riskera något. Flera patienter på denna hemsida har skrivit att de dagligen andvänder en sådan våg utan ha mött på några problem.

Lycka till

Mvh
Maria
Pacemakersköterska