Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Arytmier

Får väldigt ofta oregelbunden, ryckig puls efter maten. Detta kan vara någon timme eller mer. Därefter kan pulsen lugna ner sig och bli nästan normal men jag är så trött och matt efteråt. Jag har gått igenom ablation för ett tiotal år sedan och mitt hjärta verkar vara mycket känsligt men så har det varit sedan tonåren. Jag har funderat på hur det kan bli så här? Kan magen trycka på hjärtat så det reagerar med arytmier?
Det här är ju ett forum för dem med pacemaker men hoppas det går bra ändå att få vara med.
Ulla

Hej,

En del människor får hjärtpåverkan när de äter. Matstrupen gå ner precis bakom hjärtat.En uppsvälld mage kan påverka hjärtat så att extraslag utlöses. Vissa måltider kan också ge hjärtklappning t ex starka kryddor, kaffe, sprit mm. Du vet nog allt det här.

Dina symtom är väl inte så vanliga med arytmi efter måltid. Om du vill kan du fråga din läkare om du kan få en medicin typ sk betablockare som lugnar ner hjärtat ofta när det gäller extraslag.Du har säkert provat det tidigare. Har du genomgått ablation kanske en ny kontroll borde göras. Ablationstekniken har förbättrats mycket de senaste tio åren. Har du korta attacker med förmaksflimmer tror du? Här finns nya behandlingsmetoder.

Så en ny arytmikontroll är mitt råd om du inte gjort det nyligen.

Lycka till!

Mvh
Thomas Fåhraeus
Bjärred