Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Arbetsprov

Jag har panikångest och är uppsatt för ett arbetsprov. Har en revealdosa nyligen inopererad, eftersom jag också har arytmier. Arbetsprovet ska dock inte göras för att utreda arytmi utan för att utesluta kranskärlssjukdom. Trots att jag haft ST-förändringar på EKG i samband med panikattacker tror ingen av läkarna att det är kärlkramp, men säger att de vill att jag ska göra arbets-EKG "för min egen skull". Eftersom jag är så ångestfylld undrar jag om jag kan ta imovane inför arbetsprovet elller om det påverkar EKG? Jag tror inte att det påverkar min förmåga att cykla, eftersom jag är kraftigt tillvand till Imovane (ett problem som ska tas itu med via uttrappning efter att arbetsprovet är gjort). Jag blir bara lite lugnare av dem, somnar inte eller så. Tror inte jag vågar kliva på cykeln utan att få en panikattack om jag inte tar imovane. Stesolid hjälper inte.
Jag har tidigare gjort arbetsprov med imovane i kroppen och har då lyckats cykla bra. Har dock fått besked om ST-sänkning, först horizontell, sedan uppåtlutande.Det har bedömts som en "normalvariant" av läkarna. I provsvaret förra året inför en myokardscintigrafi stod "misstänkt patologiskt EKG men signifikansen är alltid osäker för kvinnor i patientens ålder (jag är 47). Själva scintigrafin var helt normal, gjorde också en MR efteråt som var normal.
Tänkte att jag den här gången skulle kolla innan om imovane är ok.
Tack!

Hej

Jag tror att det är bästa att fråga personalen som utför arbetsprovet om du kan ta din Imovane eller ej. Det är naturligtvist viktigt att du sover gott innan arbetsprovet så det borde vara okej att ta det till natten dagen innan du gör din kontroll.

MVH
Maria
Pacemakersjuksköterska