Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Är det nornalt?

Är det normalt att ha en puls som man alltid känner och ser? Känner pulsen i magen, bröstet och halsen. Ligger jag ner i sängen så gungar hela jag. Har haft oro/ångest över detta och det blir bara värre. Min läkare säger bara att jag ska skita i hjärtats aktivitet och tänka positivt.

Hej,

Det är svårt att säga vad det är, då jag inte undersökt dig eller vet din ålder. Många ffa magra människor kan känna sin puls lite var som helst, även i buken. Ibland kan man ge en låg dos betablockare för att minska känningarna. Är ditt blodtryck normalt så behöver du inte oroa dig. Tränar du kondition mm? Det kan hjälpa dig.

Med vänlig hälsning, Thomas Fåhraeus, ÖL, Lund