Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Är mina symptom botbara med en pacemaker?

Hej,

Mina problem började en dag då jag styrketränade ett tungt pass, jag tappade lite energi och bestämde mig för att springa på löparbandet i 40min... Men en orkeslöshet tog tag i mig så jag avbröt löpningen. Detta har aldrig hänt förr... Jag hade nog fortsatt med bruten fot.
När jag kom hem hade jag ont i nedre högra delen av magen. Detta hade jag fått lite av under året som gått... Men det släppte snabbt och var en molande smärta (inte jätte ont)... Jag fick feber och frossade och mådde sjukt dåligt... Så jag tog mig till akuten för första gången i mitt liv. Deras svar var typ att de inget kunde göra, utan jag skulle söka vård på vårdcentral... Efter några dagars försök lycksdes jag ringa in och fick en tid. En läkare försökte utreda mig. En läkare som hon vidare befodrade mig till sa att jag haft borelia och det var nog detta... Tror inte min läkare kom fram till något för hon var at läkare och inte kvar mär jag ville fortsätta dra i det hela... Jag bröt med läkarna, var som en vägg.
Hela tiden jobbade jag (programmerare,jobbade hemma på distans)... Bara sjuk några dagar när jag var akut... Jag bet ihop och fortsatte mitt liv i motvind... En gång till var på akuten då det kändes som jag var på väg att dö när jag handlade mat... Samma bemötande på akuten, lämnade med 40+ feber i en dimma arg för dom sa typ "det är sådana som dig vi inte vill ha här"... Fortsatt motvind i ett halvår.... Nu pallar jag inte mer, blir inlagd. De gör massa prover, jag blir lättad känns bra... Nu skall de hitta vad som är fel. När jag skall sova på natten går larmen och de rusar in... Min puls är låg kanske 27 slag/min... De gör en skiktröntgen höger del mage ser inget... De säger att de skriver ut mig.jag blir upprörd, de har ju inte hittat något. De säger "du kan få tid hos psykolog"... Grrr... De har gett mig tid för att gå med hjärtbandspelare. Jag säger till dom att jag jag styrketränat och har ont i nedre högra delen i magen, jag kom inte hit för mitt hjärta! Ett tag senare får jag gå med bandspelaren, och ytterligare mer senare ringer dom och säger (minns inte exakt då jag inte brydde mig värst om denna testen) "din puls är mycket låg och du har dubbelslag, du kan få pacemaker men du är ung, ring om du börjar svimma av"...
Nu bestämmer jag mig för att jag är frisk och fortsätter gå i motvinden... Och börjar kunna hantera det hyfsat...
Jag skadade foten massa år senare (en helt annat fall... Där läkarna lex mariade sig själva)... Fyra titanskruvar och nu börjar vi närma oss slutet på historien. I måndags. Opererade jag ut skruvarna och vid uppvaket kommer en läkare och säger att min puls var låg och min sinus?knuta? Något... De blev fel när de skulle spela in, så datat fanns inte kvar. Men han ville jag skulle snacka med en kardiolog om pacemaker.
Jag är född 72
Jag blev dålig 2005
Idag har jag fortfarande alltid mer eller mindre molande värk i högra delen av magen.
Jag är mer eller mindre yr, alltid. En eller två gånger sen 2005 har jag haft en plötslig normal kännsla.
Mitt minne har börjat försämras ordentligt, så det börjar bli jobbigt i mitt jobb :(
Jag är tröttare än vanligt folk tror jag, och gå upp på morgonen är tufft.

Så... Det börjar kännas som om jag går till kardiolog, så får jag pacemaker. Men är det lösningen på mina symptom??
Visst det i magen kan vara något annat ej relaterat...
Sluligen... Finns det något annat som kan ge låg puls och genom att bota detta bota hjärtrytmen?

Förlåt för en svamlig fråga. Och det är skrivet på en iphone, så det finns nog många feltryck.

Hejsan,

Som du vet finns det sjukdomar som är " konstiga" , de har inte några klassiska symtom, prover är normala men patienten mår absolut inte bra. Här gäller det för patienten att hitta en läkare med ett "Sherlock Holmes' sinne" som metodiskt, rationellt och ett vänligt bemötande gör vad han/ hon kan för att finna en diagnos. När jag läser din historia tänker jag på Borrelia, som du skriver, eller TWAR en mystisk sjukdom som kan drabba hjärtat, läs på webben.
Låg puls nattetid ner mot trettio kan unga människor ha normalt. Så pacemaker har diskuterats och det verkar som de lagt den frågan i dina händer. De finns konstiga sjukdomar men de finns konstiga läkare också. Jag gillar inte när de skjuter över svåra beslut på patienten.Din nedsatta ork, yrsel, låga puls kanske talar för pacemaker." Kom tillbaka när du svimmar" är inget bra råd , du kan svimma i en farlig situation som i trafiken eller faller handlöst bakåt mot marksten.
Vad som inte riktigt framgår är om du har symtom samtigt som pulsen är låg. Det ger bandspelare svar på ibland. Ännu bättre kan vara att sätta in en EKG-loop recorder ILS, som du kan läsa om på denna webbsida. Den registrerar ditt EKG när hjärtat går onormalt. Det är ett litet operativt ingrepp på tio minuter och här kan man säkert avgöra om du behöver en pacemaker eller ej.
Det är sant att man inte gärna lägger in pacemaker på " unga" men det gäller främst barn.
Din värk i buken kan jag tyvärr inte hjälpa dig med, divertikulit, gastrit?Det finns många orsaker.
Är du väldigt trött på mornarna kan en normal hjärtfrekvens göra dig piggare.

Så lycka till nu med hjärtat. Har man föreslagit pacemaker skulle jag följa det rådet, är läkarna osäkra skulle jag be om att få en EKG loop recorder insatt.
Mvh
Thomas Fåhraeus
Bjärred