Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ang smärta i hjärttrakten

jag fick för ett tag sedan ont under vänsterbröst..med smärta ut i vänsterarm. med detta kom även yrsel, matthet. uppsökte sjukhus, där ekg blodprover togs. Allt var ok, fick sen även göra arbetsprov. Även det var ok. Men smärtan yrsle o matthet finns kvar. Smärtan sitter alltså under vänsterbröst, känns över hela bröstet. Även känsla av "sug" från mitten av bröstkorgen och upp mot halsen. Vid dessa tillfällen känns det som jag ska svimma. detta har jag nu haft i snart en vecka av och till. Men om alla prover o ekg och abrbetsprov var bra, avd kan detta då vara?..Blir rädd och orolig.

Hej,

Många människor skriver till oss om "smärtor i hjärtat eller i hjärttrakten" och det är ett stort orosmoment för dem. Man tänker på hjärtinfarkt eller något annat med hjärtat. Hjärtat i sig har inga smärtnerver. Smärtor i bröstkorgen kommer oftast från lederna mellan revbenen och bröstbenet, ibland från lungsäckarna, som omger lungan.

Man kan känna själv runt om på bröstkorgen och se om man hittar den ömma punkten. Man kan även ta djupa andetag och se om smärtan ändras.

Eftersom du genomgått en hjärtkontroll med bl a arbets- EKG så behöver du nog inte oroa dig för hjärtat.

Att det "suger" i bröstkorgen kan vara ett symtom på att du är trött, utmattad och orolig för hjärtat. Man kan ibland utveckla en hjärtneuros som du kan läsa om på webben och Googles.Även ospecifik yrsel kan ingå i denna sjukdomsbild.

Om du tycker att det stämmer med dina symtom kan lite motion vara till stor nytta. Du ser att du orkar.

Lycka till,

Thomas Fåhraeus
Bjärred