Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Aktiv Trummis

Först Tack för en bra sida med upplysningar. Ticksen över PC som jag frågade om förut ( kom då jag klippte gräset m.m.)Var en inställningsåtgärd som ni påtalade , det fick dom till. Dagens fråga kan jag börja spela trummor? Man viftar ju ganska bra med armarna, jag har ju både flimmer och PC. Frugan lite orolig. Charli 43

Hej Charli 43,

Kul om vi har rätt t ex ibland angående dina ryckningar. Du kan nog vifta med armarna utan att elektroderna skadas.Det är främst när man upprepade gånger lyfter pacemakerarmen högt över huvudet som eletroderna sträcks och i längden kan det slita på isoleringen runt sladdarna.

Så du kan ju tänka lite på det även om risken är liten att elektroderna slits eller skaver mot nyckelbenet (det beror lite på hur de är inlagda).

Bästa hälsningar,
Thomas Fåhraeus
Lund