Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

5-åring med oregelbunden puls

Har känt att min dotter på 5 år har en snabb och oregelbunden puls, även när hon sover. Känner det vid handleden men även ännu tydligare om jag lägger min hand på hennes bröst.
Har sökt på lite forum där det verkar stå att det är normalt medans i nästa är det onormalt.
Behöver vi söka hjälp eller är det normalt?
Med vänlig hälsning från en orolig mamma.

Hej

Svårt att säga vad som är normalt eller ej. Det bästa är att söka till en vårdcentral och be om att få ta ett Ekg för att se vilken rytm din dotter har. Det behöver inte vara något farligt men kan vara skönt att få det kontrollerat så att du inte behöver vara orolig.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.