Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

35 i puls lågt?

Var på en undersökning, liggande, med pulsmätare på¨fingret och de sa att jag hade 35 i puls periodvis.Har dålig kondition. Kan känna att jag får konstig,oregelbunden puls när jag ligger på vä sida kan det vara så?

Pulsmätare på fingret mäter just pulsen, vilket inte alltid är samma sak som hjärtrytmen. Extraslag på hjärtat kan ibland ge så svag puls att pulsmätare inte registrerar dem. Om du har mycket extraslag kan det vara så att din hjärtrytm är bra, men att pulsen blir låg p g a att vissa slag inte går fram som pulsslag.

Många känner sina hjärtslag tydligare när de ligger på vänster sida. Har du då oregelbunden hjärtrytm känner du det tydligare när du ligger på vänster sida.

Nästa gång de registrerar din puls, be dem ta ett EKG samtidigt.

Hälsningar: Torbjörn