Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Förmaksflimmer

Anders ringer doktorn när det ringer

bauer1.jpgAnders Bauer har sportat i hela sitt liv. Vid 74 år ålder är han fortfarande mycket fysiskt aktiv. Han har visserligen slutat åka Vasaloppet, springa maraton och orientera, men det tar han igen på golfbanan och genom att åka långfärdsskridsko. Det var just efter en tur på långfärdsskridsko som man upptäckte att Anders hjärta var dåligt:
- Ja, jag blev så trött. Jag visste ju vad jag brukade orka, men plötsligt kunde jag inte alls hänga med min hustru på isen. Så då tyckte jag det var bäst att åka in för en kontroll.

Förmaksflimmer

afton.gif

En av de vanligaste puls- eller rytmrubbningarna på hjärtat är förmaksflimmer. Som ordet ”flimmer” anger så flimrar förmaksmuskulaturen med knappt synliga, osammanhängande (asynkrona) rörelser. Man brukar tala om att ett elektriskt kaos föreligger i förmaken, som helt har förlorat sina regelbundna, rytmiska sammandragningar och normala frekvens.

Prenumerera på innehåll