Ändra textstorlek i webbläsaren

Tillhör de många som vill ha större text på skärmen när du ska läsa långa stycken? Eller vill du kanske ha mindre text? Det finns några bra knep som vi kan lära dig. Knepen är i viss mån kopplade till vilken webbläsare du använder.

Alla moderna webbläsare erbjuder funktionalitet för att förstora eller förminska textstorleken när en webbsida visas. Hur det går till är lite olika, men vi sak visa hur det går till med några vanligt förekommande webbläsare.

Mozilla Firefox 3 och senare

Get Firefox

Det är en mycket omtyckt och säker webbläsaren som används av många och som har en mängd bra funktioner, t ex rättstavning. Firefox har en smart funktion för att enkelt kunna ändra textstorleken på en webbsida. Du trycker bara ned CTRL-tangenten och trycker samtidigt på tangenten plus (+) eller minus (-) för göra texten större eller mindre respektive. Ladda ned webbläsaren Firefox.

Internet Explorer 7 och senare

visa1.gif
Internet Explorer Icon

Detta är Microsofts senaste version av webbläsaren Internet Explorer. Den är lika bra som Firefox, men har inte samma enkla funktion för att ändra textstorlek.

I Internet Explorer måste du gå till webbläsarens Visa-meny, och välja textstorlek själv. Här kan du ladda ned eller uppgradera till Internet Explorer 7.