Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Yrsel föranleda en kontroll?

5 svar [Senaste inlägg]
Trollet
Offline
Joined: 2007-06-14

Hej,

Jag fick en pacemaker inopererad för ca 8 månader sedan pga av svimningar. Nu har jag börjat få yrselanfall emellanåt. Ibland kommer de 1 g/månaden och ibland med längre intervaller.
Ska man vända sig till sin klinik för att be dem kolla om dom ska ställa om pacemakern? Eller är det bara en kort tids yrsel man får innan pacemaker går in och hjälper upp hjärtat? Den är inställd på att gå igång när jag har färre än 40 slag/minut. Då ska den gå upp i 100 slag/minut i ca 2 minuter för att sedan avvakta till nästa gång det sker.

Känner mig alltid osäker och lite darrig ett par timmar efter yrseln - men vet inte om det beror på att jag blir rädd eller verkligen känner mig ostadig.