Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

WPW-syndrom, ablation och kvarstående besvär

Inga svar
sulmbran
Offline
Joined: 2017-02-14

Hej! Jag är lite splittrad i tankarna kring mina hjärtbesvär och tänker på vad jag kan ha för fel varje dag. Sommaren 2016 (29 år) upptäcktes deltavåg av en slump på EKG vilket visade sig vara WPW-syndrom. I och med upptäckten fick jag genomgå arbets-EKG som visade låg arbetsförmåga 70% av ref med ett breddökande QRS och det beslutades att jag skulle genomgå RF-ablation av accessorisk bana på vänster fria vägg. Ablationen ansågs lyckad men jag har efter detta haft återkommande och varierande besvär från hjärtat i form av "hoppig" puls. Som lägst 45 slag och högst lite över 200 slag. Episoder med presyncope, tryck och hugg i bröstet, trötthet och frusenhet. Sökt akut ganska omgående efter ablation för smärta i bröstet då ingenting hittades. Genomgått flertalet ultraljud-hjärta, diverse prover och R-test under 2 veckor. På R-testet hittades sinusarytmi alternativt korta episoder med förmakstakykardi. Blivit ordinerad Metoprolol som minskar besvären men det är långt ifrån bra. Efter senaste besök beslutades det att jag ska göra tum-ekg under 3 veckor för att få en klarare bild över vad besvären beror på. Efter besöket när kardiologen tittade närmare på mitt ekg så såg han tecken till tidig repolarisering inferiort och jag remitterades även för nytt arbets-EKG. Gör mig en aning orolig. Kan kardiologen misstänka något specifikt med tanke på nytt arbetsprov? Bör jag oroa mig? Jag tränar inte mer än cyklar till jobbet så jag tycker att den tidiga repolarisationen inte borde bero på att jag är vältränad (har förstått det som att det kan vara ett normalfynd om man är vältränad).

Uppdaterat från det senaste:

Har gjort tum-ekg som jag inte fått något svar från ännu. Senaste veckan har jag känt mycket mer orolig i hjärtrytmen. Min puls ligger allt som oftast på 44-46 slag men för några dagar sedan så lyckades jag mäta pulsen med mobilen och fick fram en puls på 50 slag som sedan sjönk och sjönk till som lägst 32 slag och hade även nyligen en hjärtrusning på ca 125 slag, allt är mätt i vila. Jag meddelade den låga pulsen till min kardiologmottagning men blev inte riktigt tagen på allvar när jag sa att jag lyckats fånga det här med mobilen. Jag blir frustrerad och ledsen över det här och vet inte vad jag ska göra. Jag mår dåligt varenda dag pga trötthet, yrsel, orkeslöshet och frusenhet. Har någon upplevt något liknande?