Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Hur vanligt är djup ventrombos i "pacemaker-kärlet"?

2 svar [Senaste inlägg]
Systergullan
Offline
Joined: 2013-04-14

Hej!
Tänkte höra om någon vet hur pass vanligt det är att vi med pacemaker drabbas av DVT i blodkärlet där elektroderna går?

Jag fick min pacemaker i augusti 2013 och i oktober drabbades jag av DVT i vena subclavia där elektroderna går. Jag fick då höra att det är ca 1 st/ år som får det. I Malmö, Skåne? DVT i övre delen av kroppen ... armar ... är tydligen inte så vanligt jämfört med alla i benen.

Jag har nu precis avslutat min medicinering med Xarelto (nyare sorts Waran -- blodförtunnande). 8 månader blev det totalt.

Mina frågor är alltså:
- Hur vanligt är det egentligen?
- Har jag en fortsatt ökad risk att få det igen?
- Hur många här har drabbats av det?